Путінська Росія впаде Китаю на стіл / фото ua.depositphotos.com

Китай виграє по всіх напрямках, тому що в цій війні ослаблюється Росія.

Про це в коментарі OBOZREVATEL на умовах анонімності заявив український генерал.

"Щоб зрозуміти позицію Китаю, треба заглибитися в концепцію конфуціанства, буддизму, згадати слова Мао Цзедуна, який сидів на березі річки Янцзи. Рано чи пізно він дочекається того, що вона сама впаде йому на стіл", - наголосив він.

Відео дня

За його словами, Китаю байдуже до долі України і всього світу.

"Він (Китай - УНІАН) маневрує, спостерігає, сидить і радіє з того, що відбувається, оскільки ослаблюються два його найбільш небезпечних ворога – РФ та США. Він вірить – і не без підстав – що в майбутньому він зможе керувати половиною світу", - зазначив військовий.

Як повідомляв УНІАН, раніше США пригрозили Китаю масштабними санкціями, експортним контролем: у Вашингтоні побачили ознаки того, що Народно-визвольною армія Китаю підтримує Збройні Сили Російської Федерації.

При цьому Київ запропонував Пекіну виступити одним з гарантів безпека.

Днями президент Володимир Зеленський заявляв, що його влаштовує нинішня політика Китаю в питанні війни Росії проти України.  На запитання щодо позиції Китаю стосовно Росії та чи може Китай відігравати якусь у роль у тому, щоб підштовхувати РФ закінчити війну, Зеленський відповів: "Я не впевнений, що Китай це буде робити".

Президент висловив думку, що Китай обрав політику статусу-кво в цьому питанні, і, за його словами, Україну це влаштовує.

Вас також можуть зацікавити новини: