Посол в США сподівається, що Конгрес США до Різдва схвалить допомогу для України / фото ua.depositphotos.com

Посол України в Сполучених Штатах Америки Оксана Маркарова висловлює сподівання, що обидві палати Конгресу США до Різдва схвалять узгоджений законопроект про всебічну допомогу для України. Про це повідомила Маркарова у соціальній мережі Facebook.

Маркарова відзначила, що це не позбавляє можливості повторного внесення законопроекту голосування найближчим часом.

"Представники Республіканської партії, які наперед анонсували негативне голосування по міжнародній допомозі, раніше заявляли, що не можуть підтримати законопроект, в якому не буде питання південного кордону США / змін в міграційній політиці", - наголосила посол.

Відео дня

"Що це значить для України? На всіх зустрічах сенатори запевняли нас у тому, що сьогоднішнє голосування це не голоси проти України. Що внутрішньополітичні події які відбуваються в Конгресі США, не матимуть впливу на продовження підтримки нашої держави, яку буде продовжено завдяки двопартійний підтримці", - додала вона.

Маркарова запевнила, що продовжується активна робота з американськими колегами.

"На основі дуже продуктивних зустрічей цими днями, сподіваємося що ще до Різдва Конгрес підтримає узгоджений пакет, в якому буде оборонна, бюджетна, гуманітарна та енергетична допомога для України на 2024 рік", - наголосила Маркарова.

Як повідомляв УНІАН, вночі за київським часом Сенат Сполучених Штатів Америки заблокував винесення на голосування законопроекту щодо додаткового фінансування військової допомоги Україні. Законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню не набрав достатньої кількості голосів для просування.

Вас також можуть зацікавити новини: