Погрози на адресу Фінляндії та Швеції стали пшиком / фото ua.depositphotos.com

Страшний сон Володимира Путіна став реальністю - НАТО знову розширюється. Йдеться про Швецію та Фінляндію. 

Як йдеться у сюжеті проекту FreeДом, щойно стало відомо про бажання цих двох країн вступити в Альянс, в Кремлі вкотре заявили, що розширення НАТО небезпечно і є загрозою для Росії. 

Намагаючись зачинити двері в Альянс, Путін тільки посприяв його розширенню, причому розширенню прискореними темпами. Як казав генсек НАТО, це - найшвидший процес приєднання в історії Альянсу.

Цікаво, що поки членство Фінляндії та Швеції було на стадії переговорів, з російської бази біля фінського кордону вивезли військову техніку. Як кажуть експерти, такий крок був викликаний зовсім не страхом Росії перед НАТО, а тим, що у неї не вистачає ресурсів для війни в Україні. 

"Вони не встигають компенсувати втрати, яких зазнають на території України. І ми бачимо зараз ситуацію, коли вона вивозить боєприпаси зі складів зберігання, що розташована в Усурійську. Це практично за логістичними маршрутами 10 тисяч км", - зазначає військовий експерт Олександр Коваленко. 

Також з цією версією погоджуються й експерти з Фінляндії. "Дуже ймовірно, що їх відправили поїздом в Україну", - говорить військовий експерт Марко Еклунд.

Чомусь Путін вважає набагато більшою небезпекою ймовірну появу військ НАТО в Україні, ніж, наприклад, у тій же Фінляндії, що межує з РФ так само, як і Росія з Україною.

Як зазначає військовий експерт Олександр Коваленко, цьому є просте пояснення: якби військові НАТО з'явилися в Україні, Росія не змогла б більше окупувати українські території. І Київ відвоював би свої землі.

Журналісти помітили, що російська пропагандистська машина небагатослівна з приводу приєднання Фінляндії і Швеції в НАТО. А все тому, що це - ганьба для РФ.

Фінляндія і Швеція приєднуються до НАТО: що відомо

У середині травня Фінляндія і Швеція подали заявки на вступ до НАТО. У той же день посли Альянсу зустрілися, щоб почати переговори про приєднання скандинавських країн до військово-політичного блоку. Однак Туреччина своєю опозицією заблокувала процес.

На саміті НАТО в Мадриді Фінляндію і Швецію офіційно запросили приєднатися до військово-політичного блоку. Перед початком заходу було підписано меморандум між скандинавськими країнами і Туреччиною. Тепер три держави "зобов'язані надавати один одному повну підтримку проти загроз безпеці".