Наступний етап - це ратифікація парламентами країн-членів НАТО протоколу / фото REUTERS

Лідери 30 країн-членів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) офіційно запросили Фінляндію і Швецію приєднатися до Альянсу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг сказав на брифінгу у Мадриді під час саміту за участі голів держав та урядів країн-членів Альянсу.

"Рішення запросити Фінляндію і Швецію стати членами демонструє, що двері НАТО відчинені. Це демонструє, що президент Путін не досяг успіху у закритті дверей НАТО. Двері НАТО залишаються відкритими. І це також демонструє, що ми поважаємо суверенне право кожної держави обирати свій власний шлях", - наголосив Столтенберг.  

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 28 червня Туреччина, Швеція і Фінляндія підписали тристоронній меморандум щодо заявок Стокгольма і Гельсінкі на вступ до НАТО. Туреччина раніше виступала проти вступу цих держав до Альянсу. 

Після запрошення цих двох скандинавських країн приєднатися до НАТО, наступний етап - це ратифікація парламентами країн-членів НАТО протоколу про вступ двох скандинавських країн.

Вас також можуть зацікавити новини: