Експерт порівняв армію РФ із "Запорожцем" / фото REUTERS

Армія Сполучених Штатів Америки значно потужніша й сучасніша, якщо порівнювати її з російською, вважає капітан першого рангу ВМС США у відставці Гаррі Табах.

Таку думку він висловив в інтерв'ю "Обозревателю".

"Порівнювати ці армії – це як порівнювати "Запорожець" з Tesla. Думаю, різниця навіть більша. Це не тільки високі технології, танки, літаки або кількість військових. Сьогодні ми так не воюємо, сьогодні ми так не дивимося. Це також професіоналізм, рівень навчання військових, їхня освіта, їхній досвід, рівень життя", - пояснив військовий.

Відео дня

Він також нагадав, що Росія, на відміну від США, не має партнерів та союзників. "У неї немає високих технологій і професіоналізму. Нічого схожого немає. Це величезний відрив", - додав Табах.

Читайте такожРосійські найманці в Африці причетні до тортур і вбивств цивільних - CNN

"Я знаю, що українське КБ "Луч" створило безпілотник, який нічим не гірший, а навіть кращий за турецькі безпілотники. Звичайно, не всі компоненти там українські, але в цьому і полягає співпраця, інтеграція. У чому проблема Росії, чому їхні літаки не можуть літати? Тому що в них компоненти західні, вони під санкціями – все, вони стали. Армія України сьогодні не армія 2014 року. І російські генерали це прекрасно розуміють", - резюмував він.

Як повідомляв УНІАН, раніше для армії США замовили українські вантажівки КрАЗ.