США мають надати Україні дозвіл на удари по РФ, вважає аналітик Forbes / фото 93 ОМБр Холодний Яр

Обмеження на використання зброї, наданої Сполученими Штатами, повинні бути зняті, якщо Україна хоче мати шанс захистити свою територію і свободу від набагато потужнішого і добре оснащеного загарбника, пише Forbes.

Як зазначає видання, колективні злочини проти людяності, скоєні Путіним, дають усі підстави президенту Джо Байдену зняти обмеження на використання американської зброї проти тих російських сил, які безпосередньо загрожують Україні.

Крім того, йдеться у статті, оскільки Путін пішов на ескалацію конфлікту, використовуючи проти України зброю, яку він придбав у Північної Кореї та Ірану, Джо Байден також повинен посилити наслідки, зобов'язавшись надати Україні більш далекобійну і потужну зброю, наприклад, протиповітряну ракету (JASSM) для оснащення літаків F-16.

Відео дня

"Принципи наступу і безпеки вимагають, щоб Україна захопила ініціативу і не дозволила ворогові отримати перевагу. Однак нинішня політика США підриває обидва ці принципи", - пише Forbes.

Адміністрація Байдена встановила правила ведення бойових дій, які вигідні росіянам.

"Вони можуть діяти на свій розсуд, не стримувані загрозою зброї, наданої США, що дає змогу росіянам збивати українські літаки в глибині повітряного простору України, збирати наземні сили для нападу, запускати ракети та стріляти з артилерії, не допускаючи вогню у відповідь", - пише експерт видання.

Водночас, на його думку, надання Україні можливості використовувати звичайні озброєння для нападу на російські війська, що готуються до нападу на Україну, не є достатньо провокаційним для того, щоб Росія всерйоз замислилася про застосування ядерної зброї.

"Заборони, що накладаються політикою США, аналогічні футбольному матчу, в якому одна команда може виконувати тільки оборонні дії і не може перетинати розділову лінію території противника. Це кричущі обмеження, але особливо проти противника, який має значну перевагу в розмірах. "Темні конячки" можуть перемогти, але не тоді, коли правила налаштовані проти них", - пише Forbes.

Україна веде боротьбу за своє життя, і її результат має величезне стратегічне значення для Європи, НАТО і США, підкреслюється в статті.

"Без більш відкритої і розумної політики щодо використання зброї, наданої США, ця зброя може лише продовжити цей конфлікт, а не покласти йому край. Її необхідно використовувати для досягнення переваги в повітрі, якої Україна відчайдушно потребує, щоб забезпечити свободу від нападу, а також свободу атакувати в потрібний час і в потрібному місці. Це питання номер один, яке необхідно вирішити, якщо США хочуть ефективно допомогти Україні звільнити окуповану Росією територію, зменшити можливості Путіна для подальшої агресії в Європі та звести до мінімуму ризик того, що тривала окопна війна виснажить Україну. Настав час зняти обмеження з України і змінити поточні розрахунки, щоб утримати Путіна від подальшої агресії". - підсумовує Forbes.

Дедалі більше країн знімають заборону на удари їхньою зброєю по Росії

Зокрема, такий дозвіл дали Велика Британія, Данія, Чехія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Канада, а також країни Балтії.

Сьогодні прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен також заявила, що не проти, щоб Україна завдавала ударів по території Росії винищувачами F-16, які постачатиме країна.

Водночас у Пентагоні неодноразово заявляли, що не змінювали свою позицію щодо ударів по Росії. Проти також виступили Італія та Бельгія.

Вас також можуть зацікавити новини: