Курт Волкер не вважає, що РФ піде на повномасштабне вторгнення на територію України / фото УНІАН

Колишній спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер не вважає, що Російська Федерація піде на повномасштабне вторгнення в Україну.

Екс-спецпредставник Держдепу в ефірі каналу "Україна 24" сказав, що не вбачає імовірність реалізації найгіршого сценарію щодо нашої держави.

"…я не очікую найгіршого можливого сценарію (повномасштабне вторгнення РФ в Україну – Ред.)… я не думаю, що є імовірність його реалізації…", – заявив співбесідник.

Відео дня

На думку Волкера, президент Росії Володимир Путін не змінить того, що українці відчувають себе європейцями.

"…Я вважаю, що українці знають добре…, що значить бути українцем. Володимир Путін це не змінить. Вони знають в серці, що вони європейці, і Володимир Путін з цим зробити нічого не може. Тобто, що б там у військовому плані не відбувалося, країна все одно кінець кінцем виграє…", – стверджував колишній спецпредставник Держдепу.

Нагадаємо, спікер Білого дому Джен Псакі говорила, що Росія зараз, схоже, продовжує готуватися до того, щоб найближчим часом здійснити повномасштабний напад на територію України.

Агресія Росії проти України та загроза повномасштабного вторгнення – коротка довідка УНІАН

РФ у 2014 році захопила український Крим, а також вдерлася на частину Донбасу і підтримала бойовиків, які створили так звані "ДНР" та "ЛНР".

Восени 2021 року Росія загострила ситуацію на українському кордоні – стягнула багато військових і техніки, з'явилася загроза повномасштабного вторгнення.

У середині грудня того ж року російське Міністерство закордонних справ оприлюднило проект договору між РФ і США про "гарантії безпеки", в якому, зокрема, запропоновано відмовитися від прийняття в НАТО України. Штати відкинули пропозицію РФ.

15 лютого 2022-го російська сторона стверджувала, що почала відводити свої війська від кордону України в місця постійної дислокації, але ні в Вашингтоні, ні в Альянсі ці дані не підтвердили.

Американський президент Джо Байден того ж дня повідомив, що навколо нашої держави та Білорусі Росія має понад 150 тисяч військових, і позиція збройних сил є загрозливою.

Вас також можуть зацікавити новини: