Олексій Данілов / фото УНІАН

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що не бачить повномасштабного вторгнення на територію нашої країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на брифінгу щодо ситуації на Донбасі.

"Всі провокації, які будуть зроблені з боку РФ чи з боку тих людей, які знаходяться на окупованій території, до нас не мають жодного відношення", - наголосив Данілов.

Відео дня

За його словами, жодних планів із дестабілізації ситуації в України немає.

"Ми не бачимо на сьогоднішній день повномасштабного вторгнення на територію нашої країни. Ми сьогодні можемо сказати, що можливі точкові провокації з боку РФ . Для цього маємо відповідне реагування нашими збройними силами, нашими силами сектору безпеки і оборони", - підкреслив секретар РНБО.

Він також назвав вчорашні обстріли з боку російських окупаційних військ провокаціями.

"Я хочу запевнити наших громадян, що ми усвідомлюємо загрози, які на сьогоднішній день існують", - додав Данілов.

Крім того, Данілов заявив, що є велика загроза, що представники РФ на окупованому Донбасі робитимуть провокації.

"За нашими даними, на сьогоднішній день є велика загроза, що представники Російської Федерації, які там знаходяться, будуть провокувати ті чи інші речі. Вони можуть зробити ті речі, які до наших військових і служб не мають жодного відношення", - заявив він.

"Ми не можемо сказати, що вони можуть вигадати: чи підривати автобуси, в яких будуть пересуватися ті люди, яким сьогодні пропонують переправитись в Ростов або в Ростовську область, чи вони будуть підривати будинки, чи вони будуть робити інші речі - нам це цілком невідомо. Ще раз наголошую, ми до цього не можемо мати жодного відношення", - наголосив Данілов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 18 лютого, глава підконтрольного Росії угруповання "ДНР" Денис Пушилін заявив про початок евакуації.

Пушилін зазначив, що з 18 лютого організовано масовий централізований виїзд населення в Ростовську область Росії.

Він додав, що нібито за домовленістю з керівництвом Росії в Ростовській області підготовлені місця для прийому і розміщення людей.

Пізніше аналогічну заяву зробив ватажок "ЛНР" Леонід Пасічник.

Нагадаємо, в останні два дні російські окупаційні сили почали масові обстріли українських позицій на Донбасі і застосування важкої артилерії та іншого забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Ці дії РФ супроводжує масовою дезінформацією.

Президент США Джо Байден вважає, що подальше вторгнення РФ в Україну може відбутися в наступні кілька днів. Він зазначив, що Росія може почати військову операцію проти України під "чужим прапором".