Західні компанії збільшують виробництво зброї / фото Генштаб

У США компанія Raytheon Technologies повернула на роботу на свій складальний завод пенсіонерів.

Як повідомляє The Wall Street Journal, такий крок пов'язаний з бажанням американського виробника зброї наростити кількість зенітних ракетних комплексів Stinger, що випускаються.

А компанія L3Harris Technologies, яка отримала замовлення на озброєння для України на суму $200 млн, витягує комп'ютерні чіпи зі старих радіоприймачів, щоб зробити нові засоби зв'язку та вкластися вчасно.

Відео дня

Корпорація Lockheed Martin подвоює виробництво протитанкових ракет Javelin, які вона виробляє спільно з Raytheon, а також на 60% збільшує виробництво ракетних установок Himars та ракет GMLRS.

Компанія Saab також розширила свої виробничі потужності останніми роками на тлі загострення напруженості у відносинах із РФ. Крім додавання 500 нових співробітників у всьому світі, компанія інвестує в нові виробничі технології для підвищення ефективності.

Німецька компанія Rheinmetall подвоїла річний обсяг виробництва боєприпасів для танків приблизно з 70 тис. до 140 тис. одиниць на рік. Цього року компанія також виготовляє 110 тис. снарядів для артилерії порівняно з 70 тис. торік. Крім того, німецький виробник збільшив випуск патронів середнього калібру з 1,2 млн. до 2,2 млн. на рік.

Військова допомога США Україні

15 листопада Білий дім звернувся до Конгресу США  з проханням схвалити виділення $37,7 млрд на безпеку та іншу допомогу Україні.

Озброєння в новому пакеті допомоги США Україні містить ракети до ЗРК HAWK, чотири ЗРК Avenger, ракети Stinger та додаткові боєприпаси HIMARS. Серед іншого включено також 400 гранатометів, обладнання для руйнування перешкод та зимове захисне спорядження.

Вас також можуть зацікавити новини: