Володимир Путін / фото REUTERS

Поставки боєприпасів з КНДР Росії критично не вплинуть на ситуацію в зоні бойових дій в Україні. Вони лише ситуативно, а не цілком і повністю, будуть вирішувати виниклі проблеми у РФ зі зростаючим дефіцитом озброєння.

"Якщо Росія і справді домовилася, то це частково вирішить її проблематику з дефіцитом БК. Але тільки частково", – певен військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За його словами, у КНДР досить велика номенклатура і запаси боєприпасів до артилерії, головна проблема – доставка.

Відео дня

"Єдиним залізничним сполученням між КНДР і Росією є міст "Дружба", тобто – всього лише одна логістична артерія... нинішній дефіцит БК в зоні бойових дій в Україні у російських військ став виникати, не коли боєприпаси стали закінчуватися, цього остаточно ніколи не станеться, а коли стало збільшуватися плече підвезення БК. Зараз основний потік БК йде з Центрального і Східного військових округів РФ... Улан-Уде і Уссурійськ, 6 тисяч км і 10 тисяч км до кордону України? Власне, північнокорейські боєприпаси долатимуть саме цей шлях – понад 10 тисяч км до України. Тобто, проблематику з плечем підвезення ці поставки не вирішать".

За підрахунками експерта, один ешелон з КНДР може поставити боєприпасів на близько 10 тисяч пострілів, їх російським військам вистачить на півдня.

Коваленко вважає, що російське командування перебуває в настільки відчайдушному становищі, що готове гнати з Північної Кореї боєприпаси, аби хоч якось підтримувати вогневий потенціал своїх військ.

Зброя КНДР для Росії

Раніше повідомлялося, що днями до Росії прибув потяг з Північної Кореї. Що саме передала КНДР країні-агресору поки що не повідомляється. Однак поїзд з Північної Кореї прибув до РФ вперше за кілька років, раніше такої активності не помічалося.

Зазначалося, що поїзд прибув після доповіді США про постачання зброї з КНДР в РФ. Все це зафіксували на супутникових знімках.