Журналіст розповів, як Лукашенку вдалося уникнути західних санкцій \ фото REUTERS

Влада Євросоюзу не вводить санкції проти режиму Олександра Лукашенка у Білорусі на прохання Києва.

Про це повідомив журналіст Рікард Йозвяк у Twitter. За його даними, саме вимога влади України не вводити санкції проти прихильників режиму в Білорусі, стала причиною, з якої вони не потрапили під санкції Євросоюзу разом з РФ в останніх санкційних пакетах. 

Роль Білорусі у війні проти України

Мінськ допомагає Москві вести війну проти України з перших днів повномасштабного вторгнення. Саме з Білорусі наступали танки окупантів на північний області України.

Відео дня

Також російська авіація використовує повітряний простір Білорусі для ракетних ударів по Україні. 

Крім того, Білорусь ремонтує військову техніку для армії РФ, служить "хабом" для перекидання російської техніки і розміщує у себе іранські дрони.

При цьому українські військові попередили, що загроза з боку Білорусі збережеться і в цьому році.

Санкції ЄС проти Росії

За напад на Україну в лютому 2022 року Євросоюз запровадив кілька санкційних пакетів проти РФ. Так, крайній з них - 9-й за рахунком був прийнятий 15 грудня 2022 року.  

Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель прокоментував вплив санкцій на РФ так: "Санкції разом з військовою допомогою Україні, міжнародним тиском та ділпоматичними зусиллями, дають свої плоди. Чим більше часу буде проходити, тим болючішими вони стануть для керівництва Кремля і російської економіки". При цьому дипломат зазначив, що санкції не є панацеєю і тільки вони не зупинять війну.

Вас також можуть зацікавити новини: