Стрілянину влаштував 19-річний Ільназ Галявієв / фото REUTERS

19-річний Ільназ Галявієв відкрив вогонь ще перед входом в будівлю школи №175 в російській Казані.

Про це повідомляє Telegram-канал Baza.

Діти, які сиділи на уроках у школі, подумали, що на вулиці щось вибухнуло. Після пострілів на вулицю вискочив співробітник школи Мулланур Мустафін, і Галявієв першим поранив саме його. Після пострілів вахтерша, що сиділа на першому поверсі, сховалася під стіл. Колишній учень з рушницею пройшов повз неї.

Відео дня

На першому поверсі школи Галявієв відкрив стрілянину. На шум вийшла вчителька початкових класів Венера Айзатова, у якої в цей момент не було учнів. Галялієв смертельно поранив жінку. У цей час керівництво школи за допомогою чатів закликало вчителів закритися в класі з учнями.

Читайте також"Ти не бог, ти гнида": у школи в Казані з'явився стихійний меморіал у зв'язку з масовим розстрілом

Далі стрілець почав ходити по школі: він піднявся на другий, а потім на третій поверх. Більшість кабінетів були закриті, тому Галявієв зайшов в клас 8-А, де двері виявилися відкритими. Кабінет вчительки англійської Ельвіри Ігнатьєвої теж був відкритий або стрілець зміг вибити двері. Жінка загинула.

За свідченнями очевидців, перші співробітники поліції з'явилися біля школи через 5-7 хвилин після початку стрілянини. Після цього Ільназ вийшов зі школи і здався оперативникам.

Стрілянина у російській школі: подробиці

  • Вранці 11 травня в Казані в школі № 175 на вулиці Джаудата Файзі сталися стрілянина і вибух.
  • Спочатку ЗМІ повідомляли, що бійню в школі влаштували два підлітки. Однак, пізніше з'явилася інформація, що Ільназ Галявієв діяв один, його затримали.
  • В результаті стрілянини загинули дев'ять осіб. Повідомлялося, що двоє школярів розбилися на смерть при спробі врятуватися.
  • Злочинець купив рушницю в Йошкар-Олі. Момент покупки зброї зняли камери відеоспостереження.