REUTERS

Про це під час зустрічей голови комітету з питань прав людини Верховної Ради України Григорія Немирі запевнили представники Європейської Комісії та Зовнішньої служби ЄС, повідомив журналістам Немиря.

Читайте такожГлави МЗС країн G7: Ефективні реформи зміцнять довіру світу до української економіки

"У мене відбулися зустрічі в ЄК, Зовнішній службі, де одне з питань, на яке я хотів отримати відповідь, було, чи з боку ЄС не очікуються сигнали, що знову буде відкладено на якийсь термін імплементація зони вільної торгівлі. Я почув відповідь, що позиція ЄС є незмінною, і вони нагадали, що відкладення Угоди у минулому році до кінця 2015 року відбулося на прохання української сторони", - повідомив він.

Відео дня

На думку голови комітету, дуже важливо, щоб вже найближчим часом українська сторона заявила і свою чітку позицію, що "немає планів це відкладати".

Немиря нагадав, що Угода передбачає можливості проведення консультацій щодо збільшення перехідних періодів, збільшення допомоги стосовно гармонізації законодавства і можливість зміни українською стороною пріорітетів щодо "підтримки чи не підтримки, або значної підтримки тих чи інших секторів".