фото: УНИАН

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар представника України в Тристоронньої контактної групі, другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

За її словами, в рамках сьогоднішнього засідання в Мінську ТКГ з врегулювання конфлікту на Донбасі були заслухані доповіді координаторів робочих підгруп з питань безпеки та економічних питань.

Читайте такожМЗС: Тільки системний тиск на РФ дозволить звільнити Савченко та інших ув'язнених українців

"В черговий раз українська сторона поставила питання звільнення українських заручників та допуску до них фахівців Міжнародного комітету Червоного Хреста", - зазначила Оліфер.

Вона підкреслила, що представники МКЧХ досі не потрапили до військових і цивільних людей, яких незаконно утримують на непідконтрольної Україні частині Донбасу.

"Особливо гостро стояло питання звільнення нашої льотчиці Надії Савченко: це невід'ємна складова виконання Мінських угод. Це підкреслив і спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Мартін Сайдік", - написала вона.

Читайте такожПАРЄ готує окрему резолюцію щодо Савченко - депутат

Також, за її словами, експерти місії ОБСЄ констатують продовження проведення навчань з бойовою стрільбою на непідконтрольною Україні частини Донбасу.

"Подібні навчання є прямим порушенням досягнутих минулого тижня домовленостей про відмову від проведення навчальних стрільб уздовж лінії зіткнення", - підкреслила прес-секретар представника України.

Читайте такожМісія ОБСЄ вітає домовленості про розмінування та припинення навчань на Донбасі