Депутат Вадим Новинський / УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це депутат сказав журналістам, коментуючи інформацію генерального прокурора Юрія Луценка про підготовлене подання до Верховної Ради з проханням дати згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності.

Читайте такожКомітет ВР розгляне подання ГПУ щодо Новинського не раніше, ніж за тиждень – нардеп

«Нікуди не виїжджав з країни, не їду і їхати не збираюся», - сказав депутат.

Відео дня

При цьому Новинський підкреслив, що змушений виїхати, оскільки раніше у нього була запланована на завтра поїздка на Афон.

«Там зараз перебуває блаженніший митрополит Онуфрій (УПЦ (МП)), і я приєднуюся до нього», - сказав депутат.

«Повертаюся звідти, швидше за все, в понеділок. Тобто, ця була запланована поїздка, і не робіть з цього сенсації», - підкреслив депутат, звертаючись до журналістів.

При цьому він повідомив, що завтра вилетить «о 10-й або 11-й ранку».

Як повідомлялося, раніше сьогодні генпрокурор Луценко оприлюднив скан-копію подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Новинського.

У поданні зазначається, що ГПУ підозрює Новинського в перевищенні влади і службових повноважень під час незаконного позбавлення волі особистого помічника колишнього предстоятеля УПЦ (МП) Володимира, а саме - архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка.

У свою чергу прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган додала, що Новинський є одним з підозрюваних у справі проти екс-президента Віктора Януковича щодо незаконного тиску на УПЦ (МП).