218 із 406 нардепів збільшили показники відвідування / УНІАН

Про це свідчить моніторинг руху "Чесно".

chesno.org

Найкраще відвідували парламент депутати "Народного фронту".

Читайте такожЖурналісти склали рейтинг нардепів- "відмінників"

Відео дня

Кожну п'ятницю засідання прогулює кожен 4-й нардеп, хоча тоді у парламент приходять члени уряду.

chesno.org

218 із 406 нардепів збільшили показники відвідування. Відвідуваність всіх депутатських груп і фракцій, окрім «Відродження», зросла. Значних змін у фракційних показниках порівняно з 2015 роком не відбулося - хіба що «Опозиційний блок» піднявся на одну сходинку, випередивши «Волю народу».

chesno.org

Сергій Клюєв, який перебуває у розшуку, і Андрій Білецький, який нещодавно очолив нову партію "Національний корпус", зовсім не відвідують Верховну Раду.

chesno.org

Москаленко з "Волі народу" заявив, що відвідав 88% засідань, але не відмічається у письмовій реєстрації на знак протесту, бо його фракція вимагає запровадити сенсорну кнопку: "Письмова реєстрація у ХХІ столітті – абсолютно радянський рудимент".

Читайте такожПарубій: кнопкодавства в парламенті майже немає

chesno.org

Крім того, за 2016 рік без 10 днів рух "Чесно" зафіксував 68 фактів кнопкодавства, що на 3 випадки менше, ніж у 2015 році (71 факт). Лідер цього порушення – президентська фракція.

chesno.org

З боку депутатів "Батьківщини" і "Самопомочі" за цей рік, та й взагалі за скликання, рух "Чесно" не зафіксував фактів кнопкодавства.

В БПП кнопкодавили в цьому році 19 депутатів, деякі неодноразово: Олександр Лівік – 4 факти за рік, Олександр Бакуменко, Богдан Дубневич, Роберт Горват, Борис Козир, Олександр Урбанський – по 3 факти.

chesno.org

В минулому році більше всіх кнопкодавили члени "Відродження". В цьому році Антон Яценко з цієї групи голосував на 5 місцях одночасно.

chesno.org

Активісти зазначають, що більшість злісних прогульників, як правило, фігурують у списках тих, хто бере компенсацію на житло, користуються службовими машинами та іншими депутатськими привілеями.

Як відомо, законотворці не передбачили відповідальність за прогули роботи. Спікер Андрій Парубій намагається дисциплінувати їх погрозами позбавити зарплати.