Хатія Деканоїдзе / uacrisis.org

Кар'єру у великій політиці Хатія почала у 24 роки і вже невдовзі очолила адміністрацію Міністерства державної безпеки Грузії. Про це повідомляє ТСН.ua.

Читайте такожКабмін спростив нарахування субсидій за компослуги

Пізніше Деканоїдзе керувала поліцейською академією МВС Грузії, була директором Національного екзаменаційного центру, а потім - міністром освіти і науки за часів уряду Вано Мерабішвілі.

Хатія була однією з тих, хто реформував Грузію, завдяки чому у 2014 році країна показала найкращий результат у проведенні реформ згідно з рейтингом Doing Business. Після зміни уряду і приходу команди Бідзіни Іванішвілі перейшла на викладацьку роботу, а згодом переїхала до України.

В Києві вона заснувала школу молодих політиків. За словами Хатії Деканоїдзе, ця школа створювалась для молодих людей з активною громадянською позицією, які стануть новим поколінням українських політиків.

Згодом Деканоїдзе брала безпосередню участь у запуску патрульної поліції на вулиці міст, а також працювала на посаді радника міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

На думку грузинської реформаторки, Україна має дві серйозні проблеми – корупцію та Росію.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін підтримав кандидатуру Деканоїдзе на посаду голови Національної поліції, яка має запрацювати 7 листопада.