На облаштування українсько-російського кордону в 2016 році виділено 200 млн грн / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції сказав перший заступник голови Державної прикордонної служби України Василь Серватюк.

“На сьогодні роботи щодо облаштування кордону з Росією ведуться відповідно до виділених коштів. На поточний рік нам виділили 200 мільйонів гривень. Ми завершуємо роботи у Харківській області і розпочали в Луганській. Всього на сьогодні облаштовано 12% державного кордону з Росією. Це дуже мало”, - сказав Серватюк.

Читайте такожЯк працюють спецслужби РФ: на українському кордоні затримано шпигуна в сорочці агента "007"

Відео дня

Також він додав, що якби свого часу такий рівень облаштування кордону, який на сьогодні є у Харківській та Чернігівській областях, був на українсько-російському кордоні в Донецькій та Луганській областях, то сьогодні б Україна не мала такої ситуації на Сході, яка є: “Якщо те, що є у Чернігівській та Харківській областях, було б хоча б наполовину в Донецькій та Луганській, то можливо, багато питань, які ми мусимо зараз вирішувати – їх би не було. На сьогодні на Харківщині є де захищатися, де виконувати завдання, протидіяти диверсійно-розвідувальним групам".