Фото: Andrzej Duda / facebook.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні сказав кандидат у президенти від найбільшої опозиційної партії у Польщі "Закон та справедливість" (PiS) Анджей Дуда в ефірі польської радіостанції RMF FM.

"Польща могла би надати підтримку. Варто було би про це подумати", - cказав політик, відповідаючи на запитання журналіста, чи він у ролі президента відправив би польських військових в Україну.

Відео дня

Читайте такожГолова МЗС Польщі: у ЄС завжди є можливість посилити санкції проти РФ

Він назвав це "серйозним рішенням", над яким "треба добре подумати".

Політик також звернув увагу на те, що Польща є членом НАТО та, якби подібне рішення ухвалювалося на рівні Альянсу, то його треба було б виконувати.

Раніше на цьому тижні один зі співзасновників польського незалежного профспілкового руху "Солідарність" Збігнєв Буяк заявив, що Польща повинна відправити своїх військових в Україну.

"Було би фантастично, якби польські солдати воювали у Донецьку. Тоді ми покажемо, що будуємо глибокий, тривалий та стратегічний союз, котрий буде гарантією не лише нашої безпеки, але Європи", - говорив він.

Читайте такожПольща засудила атаку цивільного автобуса

Політик зауважував, що у боях можуть брати участь військові створюваної спільно Україною, Польщею та Литвою бригади УкрПолЛитБриг.

"Коли сусід веде війну з нашим спільним ворогом, смертельним ворогом, то тоді треба допомогти сусіду", - відзначав він.

Як повідомляв УНІАН, чергові президентські вибори у Польщі відбудуться влітку цього року.