REUTERS

За словами австрійських поліцейських, вони вже приступили до заливання бетону для фундаменту залу реєстрації мігрантів, а також опор огорож, передає Lenta.ru. Основні роботи проводяться на перевалі Бреннер, через який йде основний поток мігрантів з Італії до Австрії.

Читайте такожАвстрія вважає необхідним закрити для біженців маршрут через Італію

Будівництво огорожі планується завершити до літа. За оцінками австрійських чиновників, найближчим часом мігранти усвідомлять, що "балканський маршрут" через Грецію, Македонію та Сербію остаточно закрився, і почнуть шукати альтернативні шляхи.

Відео дня

Спорудження стіни на перевалі Бреннер вже розкритикувала Європейська комісія. Однак офіційний Відень заявив, що зведення паркану проти мігрантів - це політична необхідність.

5 квітня міністр транспорту Німеччини Олександр Добріндт закликав направити німецьких поліцейських на італійсько-австрійський кордон, щоб допомогти місцевим силам правопорядку утримати ситуацію під контролем.

Після того, як Словенія, Хорватія, Сербія, Македонія, Болгарія за підсумками саміту ЄС - Туреччина оголосили про закриття кордонів для мігрантів з Близького Сходу, основний їх потік пішов через Італію. Переселенці намагаються проникнути до Австрії, а звідти потрапити в Німеччину. Один з основних маршрутів проходить через альпійський перевал Бреннер. У неділю, 3 квітня, там сталися сутички між австрійськими солдатами і поліцейськими і сотнями протестувальників з Італії, Австрії та Німеччини, які вимагають відкрити кордон для мігрантів. В результаті було поранено 15 осіб.