REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, на акцію зібралося кілька тисяч людей з російськими прапорами і прапорами так званої ”Новоросії”. При цьому не вдалося знайти жодного організатора з Донецької та Луганської областей, більшість відповідали, що є жителями Москви і Московської області.

Відео дня
Фото Роман Цимбалюк

Багато присутніх також були одягнені в футболки, на яких зображений ”головний терорист” Донбасу Ігор Стрєлков (Гиркін). Придбати такі футболки можна було безпосередньо на мітингу за 1 тис руб, гроші організатори обіцяють передати терористам на Донбас. 

Сцена мітингу була оформлена написом ”Битва за Донецьку Русь! Росіяни за росіян!”, а також ”Битва за Донецьк, війна до перемоги!”.

Виступаючі заявляли, що Росії на Донбасі оголошено війну і необхідно спочатку ”звільнити Луганськ і Донецьк, а потім «русський Київ”.

Читайте такожУ Путіна намагаються перешкодити проведенню маршу за федералізацію Сибіру

Професор МДУ, лідер Євразійського міжнародного євразійського руху Олександр Дугін, який раніше публічно закликав вбивати українців, виступаючи на мітингу заявив, що на акцію зібралися «справжні русські».

Також він заявив, що Стрєлков і багато інших воюють проти ворогів Росії ”за нас з вами”.

”За українською хунтою стоять США, вони не стерплять сильної, вільної, гордої, перемагаючої Росії, вони зроблять все, щоб зупинити наш зліт... Наше ім`я Стрєлков і багатьох, хто гине зараз за Росію... Будь-яка російська людина усвідомлює в своєму серці, що це наша війна... Її нам нав`язали, і в нас є тільки один вихід - виграти її і врятувати Новоросію, врятувати Росію”, - сказав Дугін і заявив, що потрібно звернутися до президента РФ з ”воланням: Путін, спаси Донбас!” ”Путін введи війська... Там воюють не бандити з ополченцями, проти нас воює регулярна армія... Проти регулярної армії здатна вистояти тільки регулярна армія. Це закон війни”, - заявив Дугін.

REUTERS

Крім цього деякі присутні вигукували гасла ”Стрєлкова у президенти Росії” і ”Росіяни вперед”, а також вимагали від влади Росії визнати терористичні організації ЛНР і ДНР.

Один із промовців сказав, що жителі Києва, Дніпропетровська і Харкова підтримують владу України і ”це велике питання, як їх вилікувати”.

Читайте такожОбама: Путін вчиняє нераціонально

Крім цього, можна було почути висловлювання, що якщо жителі Харкова були б більш свідомими, то зараз війна була б ”десь під Чугуєвом (Харківська область), а Луганськ був би в глибокому тилу”. 

Також на мітингу можна було побачити плакати з написами: ”Крим - це Росія, битва за Донбас триває”, ”Небу над Новоросією - безпілотну зону”, ”Донбас ніхто не ставив на коліна”, ”Putin vvedi voiska”, ”Наше ім`я - Стрєлков”, ”Путін і Стрєлков, або ти - зрадник”, а також плакат з логотипом радіостанції ”Ехо Москви” - ”П`ята колона - геть з Росії”.

Організаторами акції є Правоконсервативний альянс, Євразійський союз молоді, Націонал-патріоти Росії, Права платформа, Національно-визвольний рух та інші націоналістичні організації Росії.