Кожного місяця командири національних контингентів представляють вищому командуванню для заохочення військовослужбовців рядового та сержантського складу своїх підрозділів, які найкраще себе проявили під час виконання бойових завдань, у спільних навчаннях, спортивних та інших заходах.

Церемонію проводили командир Багатонаціональної бойової групи “EAST” полковник американської армії Девід Вудс та головний сержант БнБГ Шеріл Ліон.

Відео дня

Номінантів оцінювали за показниками у військово-професійній, військово-спортивній, стрілецькій дисциплінах, прояві лідерських якостей та за багатьма іншими критеріями.

Як зазначив у своїй промові полковник американської армії Девід Вудс, сержант – це лідер для солдатів, взірець для підлеглих та опора для командира.

– Одягнувши сержантські погони ви взяли на себе велику відповідальність і повинні її неухильно дотримуватись, незважаючи на всі труднощі, що виникають у ході виконання миротворчої місії, – наголосив американський офіцер.

Від українського національного контингенту диплом кращого сержанта місяця Багатонаціональної бойової групи “EAST” отримав начальник обслуги – начальник зарядно-акумуляторної станції прапорщик Роман Бабатенко, а диплом кращого солдата БнБГ “EAST” – стрілець-радіотелефоніст молодший сержант Ілля Драчук.

Варто додати, що отримавши дипломи-визнання місяця дані військовослужбовці згодом матимуть змогу поборотися за відповідні відзнаки у номінаціях на кращого солдата та сержанта Багатонаціональної бойової групи “EAST” сил KFOR кварталу.