Фото УНІАН

Кабінет міністрів України дозволив суб'єктам підприємництва коригувати митні декларації в рамках виконання правил трансфертного ціноутворення, а також подавати у митні органи Державної фіскальної служби відразу кілька додаткових митних декларацій у випадку, коли йдеться про оформлення імпорту невеликих партій.

Читайте такожГройсман похвалився зростанням митних надходжень у 2016 році

Відповідне рішення було одноголосно ухвалене на засіданні уряду в середу.

Відео дня

Представляючи прийняте рішення, міністр фінансів Олександр Данилюк зазначав, що норма про додаткові декларації буде дуже затребувана на ринку газу і дозволить посилити конкуренцію у цьому сегменті. 

«Крім того, ми зобов'язуємо митницю вносити зміни до митних декларацій у разі, якщо є рішення судів щодо таких декларацій. Раніше такі зміни вносили самі підприємці, зараз митниця буде вносити», - сказав Данилюк. 

Він також підкреслив, що всі прийняті Кабміном новації в частині оформлення декларацій попередньо пройшли обговорення з бізнесом. 

Як повідомляв УНІАН, спрощення та прозорість митних процедур є однією зі складових реформи української митниці, озвученої урядом у липні-серпні 2016 року. Завдяки вжитим заходам, кількість декларацій, оформлених за ціною контрактів і поданих у митні органи, зросла до 89%.