14 грудня 2019 року о 14:00 у Музеї Михаїла Булгакова (Андріївський узвіз, 13а) розпочнеться благодійний аукціон, кошти з якого будуть спрямовані на потреби Музею. На торги будуть виставлені 120 лотів - раритетні антикварні книги, картини відомих майстрів Київської школи, прикладне мистецтво, предмети київської старовини тощо.

Організатори аукціону: Владислав Трубіцин, меценат, засновник Фонду «Культурні новації», Людмила Губіанурі, директорка Музею Булгакова.

«Перлинами» торгу в день аукціону стануть:

  • «Обозрение Киева в отношении к древностям» авторства Івана Івановича Фундуклея, який у 1839-52 рр. служив київським громадянським губернатором і був знаним меценатом свого часу,
  • підносний екземпляр «Киев теперь и прежде», яких загалом існує 50 екземплярів і які були призначені для великих князів та генерал-губернаторів,
  • низка книг XVIII ст. (право, історія, медицина, історія України тощо) з гравюрами, що вже само по собі є видатною подією, оскільки більше 2-3 книг XVIII ст. докупи ніколи ще не виставлялися в Україні,
  • «Розстріляне Відродження» української нації – «Кобзар» Т.Шевченка 1931 р. видання з ілюстраціями В. Седляра, який був розстріляний за ілюстрування цього видання в будинку колишнього Інституту шляхетних панянок у 1937 р. (подібна доля спіткала майже усіх учасників видання, деякі були репресовані),
  • Хрест-мощовик (сер. XIX ст, Єрусалим) з фрагментом деревини хреста від розп’яття І.Христа,
  • Ескізи Володимирского собору авторства Миколи Прахова.

Посилання на електронний каталог аукціону.

Цікаво, що відомі колекціонери країни вже почали полювання на окремі раритетні речі, які демонструються на передаукціонній виставці, ще задовго до аукціону, просячи зняти ці лоти з відкритих торгів на їхню користь.

Як повідомлялося раніше, 7 грудня у Музеї Булгакова відкрилася передаукціонна виставка у Домі-музеї Булгакова на Андріївському узвозі, 13а, яка пропрацювала тиждень, протягом якого усі охочі мали можливість ознайомитися з представленими до торгів лотами.

Довідково: Фонд «Культурні новації», засновником якого є меценат, арт-бізнесмен, видавець Владислав Трубіцин, займається популяризацією літературної класики і започаткуванням нових традицій проведення культурних подій столиці.

Наймасштабнішою подією став фестиваль міської культури «Булгаков-FEST», який відбувся 13-14 вересня у Києві на Андріївському узвозі за участі близько 20 тис. киян та гостей столиці.

У перспективному плані Фонду вже значиться проведення «Булгаков-FEST-2020» у вересні наступного року.

Фонд також займається книговиданням і підтримкою проектів, які ставлять собі за мету популяризацію читання як такого і підвищення інтелектуального потенціалу нації. Ці завдання втілюються у межах проекту «Іншокнига», який покликаний осучаснити українську літературну класику за рахунок нестандартного, андеграундного підходу до оформлення класичного тексту. Першим модерновим виданням такого типу книги стане «Чорна Рада» Пантелеймона Куліша, присвячена до 200-річчя з дня народження письменника.

АКРЕДИТАЦІЯ ЗА ТЕЛ: (050) 303-18-20, КАТЕРИНА