Сьогодні Центральний адміністративний суд Миколаєва виніс ухвалу про заборону в місті культурно-спортивного фестивалю геїв та лесбіянок «Райдужна весна-2009», який мав відбутися з 15 по 17 травня в рамках проекту PRECIS за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Королівства Нідерланди.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в Миколаївській асоціації геїв, лесбіянок та бісексуалів «ЛіГА».

Представники організації «ЛіГА» повідомляють, що довкола їхнього офісу склалася «надзвичайна ситуація».

Відео дня

«Працівники офісу піддавалися телефонним погрозам, образам, була зроблена спроба невідомих осіб потрапити в офіс організації. Зараз ми вимушені виставити цілодобову охорону довкола офісу», - заявляють у громадській організації.

За її даними, з позовом про обмеження права на мирні зібрання до суду звернувся виконком Миколаївської міської ради.

«Переважна більшість миколаївців негативно ставиться до нетрадиційної сексуальної культури, тому заходи з її пропагування створюють небезпеку громадському порядку, порушують спокій та суспільну рівновагу, можуть призвести до масових зіткнень та конфліктів», - цитує «ЛіГА» слова заступника міського голови Миколаєва Олександр ЖЕНЖЕРУХА.

Як стверджують в організації, він повідомив, що до міської влади надійшов лист від Миколаївської обласної паланки МГО «Козацтво Запорозьке», у якому зазначається, що даний захід «негативно впливає на моральну та духовну атмосферу в місті, призводить до розбещення дітей і молоді».

У зв’язку з цим О.ЖЕНЖЕРУХА заявив, що влада міста вважає можливим проведення фестивалю лише в закритому приміщенні і виступає категорично проти проведення фестивалю на відкритих майданчиках (вулицях, площах тощо) Миколаєва, стверджують в асоціації.

Представники організації «ЛіГА» вважають таку позицію наступом на права громадянина на вільне висловлення поглядів та переконань і звертаються до мерів європейських міст, до європейських громадських організацій і політичних партій, дипломатичних місій із проханням підтримки, оскільки є «явне порушення прав і свобод людини відносно ЛГБТ-співтовариства».

Довідка УНІАН. Миколаївська Асоціація геїв, лесбіянок і бісексуалів «ЛіГА» існує біля 12 років і є першим в Україні зареєстрованим об’єднанням представників ЛГБТ-спільноти.