Харків. 18 травня. УНІАН. Прокуратура Московського району Харкова порушила кримінальну справу за фактом безпідставної невиплати заробітної плати на державному підприємстві «Харківський електромеханічний завод».

Про це повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області з посиланням на начальника відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Харківської області Ігоря БІЛОДІДА.

За його даними, під час перевірки підприємства працівники прокуратури встановили, що станом на 1 травня поточного року заборгованість з виплати заробітної плати перед 532 працівниками заводу з лютого 2009 року по березень 2011 року становить майже 5,6 млн. грн., з яких 3,5 млн. грн. були невиплачені протягом останніх п’яти місяців.

Відео дня

Тим часом за цей період на рахунки та до каси підприємства надійшло 12,76 млн. грн., з яких на виплату зарплати направлено близько 5 млн. грн.

За цим фактом прокуратурою району порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 175 Кримінального кодексу України (безпідставна невиплата заробітної плати).