Державна автомобільна інспекція контролюватиме виконання Закону про утилізаційний збір за допомогою ведення реєстру довідок про сплату податку.

Як передає УНІАН про це на брифінгу в Кабінеті міністрів України повідомив начальник Центру безпеки дорожнього руху і автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.

«Згідно із законом України про утилізаційний збір, який набув чинності з 1 вересня цього року, МВС делеговані повноваження ведення реєстру довідок про сплату або звільнення від сплати утилізаційного збору», – повідомив Будник.
За його словами, на сьогоднішній день вже підготовлено проект постанови про ведення такого реєстру.

Відео дня

Водночас Будник відзначив, що в майбутньому цю норму планується змінити.

”Сьогодні функціонують робочі групи, які працюють над змінами до закону, для того щоб не вимагати у громадян довідку про сплату або звільнення від сплати утилізаційного збору”, - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, в Україні з 1 вересня набув чинності Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів”.

Документ стосується всіх сегментів автомобільного ринку, всіх брендів, всіх моделей.

Суми податку утилізації становитимуть: для нових легкових автомобілів (залежно від об`єму двигуна) – від 4 730 до 30 250 грн; для нових комерційних, вантажних автомобілів і автобусів (залежно від повної маси) – від 8 800 грн.