Повернення Насірова викликало хвилю обурення у соцмережах

11 грудня Романа Насірова, підозрюваного в корупції, суд поновив на посаді очільника Держфіскальної служби.

У мережі активно коментують цю новину, пишучи, що картаті ковдри знову повертаються у моду, й пропонуючи поновити на посаді втікача Віктора Януковича.

Раніше УНІАН збирав для вас дотепні реакції на скандальний судовий процес над очільником ДФС Романом Насіровим.

Читайте такожУряд оскаржить рішення про поновлення Насірова на посаді очільника ДФС

10 листопада 2017 року прокурори САП направили до суду обвинувальний акт проти Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова.

Насірову інкриміновано зловживання владою або службовим становищем і службове підроблення - ст.ст. 364 та 366 Кримінального кодексу України, його підлеглому - скоєння злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) ККУ.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необгрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 млрд грн.

Кабінет міністрів 3 березня 2017 року відсторонив Насірова від виконання обов'язків голови ДФС на час проведення розслідування, а 31 січня 2018 року звільнив з цієї посади.