Названо 5 трюків маніпуляторів, якими вони намагаються вбити вашу самооцінку / фото ua.depositphotos.com

Справжні маніпулятори часто використовують різні трюки у спілкуванні з іншими – так вони, зокрема, намагаються понизити самооцінку співрозмовника. Як пише Hackspirit, є пʼять ознак того, що ви маєте справу саме з такою людиною.

1. Вони дивуються вашими досягненням

Ви коли-небудь помічали, що ділитеся з кимось важливими для вас досягненнями чи іншою інформацією, очікуючи привітання чи комплімент, але натомість отримуєте протилежне? Коли замість дружнього "вітаю" співрозмовник піднімає брови і каже вам: "Ого, я зовсім не очікував від тебе цього"?

Відео дня

У такий спосіб маніпулятори можуть намагатися зробити вас більш податливими до їхніх примх. Ви і не помітите, як станете все більш залежними від того, аби отримати схвалення цієї людини і довести, що вона помилялася щодо вас. 

2. Вони постійно ставлять вам умови, як ви можете заслужити їхню повагу

Якщо хтось запропонує вам свою повагу на певних умовах, є велика ймовірність, що вами маніпулюють. Говорячи про різні способи, як ви можете заслужити прихильність конкретної особи, такі люди натякають, що ви не перебуваєте "не на тому рівні" та змушують вас засумніватися у власних здібностях. 

3. Вони применшують ваші занепокоєння, закликаючи не говорити про них

Кожного разу, коли людина відкидає ваше занепокоєння щодо вашого прогресу, вона ніби говорить вам, що ваші почуття не мають значення. Замість того, щоб запропонувати вам здорову дозу розуміння та підтримки, вони ігнорують ваші переживання. 

Пам’ятайте, ви заслуговуєте на те, щоб вас чули та поважали – це не підлягає обговоренню.

4. Вони порівнюють вас з іншими, при чому не на вашу користь

Буває, що люди постійно намагаються показати вам, у чому ви гірші за інших. Виставляючи вас  у негативному світлі, вони повільно підривають вашу самооцінку. З кожним таким порівнянням вони нагадують вам, що ви десь недопрацювали, що може змусити вас почуватися нікчемним. 

5. Вони бездумно роблять вам компліменти

Знаєте що кажуть про маніпулятивних людей? Вони можуть зачарувати навіть пташок на деревах. У вашому випадку птахи – це ви, а дерева – місце емоційної стабільності та впевненості в собі.

Маніпулятор може також може змішувати свої компліменти з образами. Наприклад, коли кажуть вам щось на кшталт: "Ти якось змусила цей одяг виглядати добре на собі". Такі слова – це не про щирі компліменти. 

Які ще фрази видають маніпуляторів

Є 10 фраз, які миттєво виказують маніпулятора в людині. Зокрема, це слова на кшталт "це була не моя ідея", "я лише намагався допомогти". 

Часто маніпулятори також використовують такі фрази як: "я думав, що тобі не потрібно", "мене змусили це зробити" тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: