Однією з надзвичайно популярних тенденцій TikTok, яка з'явилася минулої зими, було використання теракотового горщика для обігріву кімнати / фото ua.depositphotos.com

З наближенням перших холодів, багато хто буде шукати способи зменшити рахунки за комуналку. Попри те, що в соціальних мережах, особливо в TikTok, існує безліч вірусних лайфхаків, що дозволяють заощадити на рахунках, експерти попереджають, що деякі з цих порад можуть спричинити серйозні проблеми.

Як повідомляє Express.co.uk, Джесс Стіл, експерт з технологій опалення з компанії BestHeating застерегла домовласників від використання п'яти лайфхаків, розрекламованих в соціальних мережах.

1. Теракотові горщики

Однією з надзвичайно популярних тенденцій TikTok, яка з'явилася минулої зими, було використання теракотового горщика для обігріву кімнати.

Відео дня

Хитрість полягала в тому, щоб покласти горщик догори дном на три запалені свічки, щоб швидко та дешево обігріти кімнату.

Однак на думку експерта ця ідея таїть в собі безліч ризиків. "Є різні причини, чому ми не повинні цього робити, включаючи ймовірність того, що теракотовий горщик вибухне або трісне, що призведе до опіків. Розплавлений віск під горщиком також може стати причиною пожежі, а також існує ризик отруєння чадним газом через відсутність вентиляції свічок", - зазначає експерт.

2. Лайфхак з обігрівом цеглою

Ще один хак TikTok - використання цегли, поміщеної в нагріту духовку, щоб зберегти тепло в будинку.

Джесс сказала: "Існує велика ймовірність того, що цегла може вибухнути через високу темпертуру і поставити під загрозу ваше життя. Цегла також може загорітися, і навіть якщо вона не загориться, вона застрягне в духовці, оскільки вона занадто гаряча, щоб її можна було торкатися протягом тривалого періоду часу".

3. Кришки радіатора, зроблені власноруч

Дехто поділився в соціальних мережах кришками радіаторів, зробленими влсноруч. Хоча вони можуть бути красивими, вони можуть завдати шкоди рахункам за електроенергію.

Джесс зазначила: "Кришки блокують потрапляння тепла в кімнату, знижуючи ефективність радіатора. Це також бентежить термостат і призводить до поломки термостатичних радіаторних клапанів, оскільки неможливо визначити температуру в приміщенні".

4. Похідні печі та барбекю.

Минулої зими вірусна тенденція в соціальних мережах призвела до того, що британці використовували кемпінгові печі та барбекю в приміщенні, щоб заощадити гроші на приготуванні їжі. Вони також служили джерелом тепла всередині будинків.

Однак по всій країні різко зросла кількість повідомлень про те, що пожежні бригади гасять пожежі. Джесс сказала: "Це надзвичайно небезпечно, оскільки підвищує ризик отруєння чадним газом, а також можливість спалити майно. Залиште таке обладнання для приготування їжі на відкритому повітрі".

5. Ароматичні радіатори

Дехто занурюють маленькі губки у воду та кондиціонер для білизни, перш ніж покласти їх під верхню кришку конвекторного радіатора, щоб приємний запах поширився по дому.

Джесс додала:"Вологі матеріали, розташовані так близько до радіатора, створять надлишок вологи та конденсату, що може призвести до появи вогкості та цвілі".

Експерт з опалення сказала, що людям варто двічі подумати, перш ніж пробувати вірусні методи обігріву, оскільки вони можуть поставити під загрозу ваше життя.

"Деякі лайфхаки можуть здатися розумними ідеями економії грошей, але вони поставлять ваше життя під загрозу і призведуть до серйозних пожеж, які позбавлять вас засобів до існування. Є набагато безпечніші способи підвищити тепло будинку, не витрачаючи грошей, Від дешевих доповнень, таких як заслінки від протягів, до опалення лише тієї кімнати, яку ви використовуєте", - наголосила експерт.

Як зменшити платіжку за електрику

УНІАН писав про те, що в квартирі найбільше мотає світло. Існують способи, як зменшити кількість споживаної електроенергії.

Підключені через подовжувач електроприлади витрачають енергію навіть тоді, коли ними не користуються. Тому або від'єднуйте подовжувач від розетки, або виймайте вилки приладів, приєднаних до нього.

Вас також можуть зацікавити новини: