Чай матча є естетично привабливим та корисним для здоров'я / фото Вікіпедія

Інтерес до чаю матча неухильно зростає протягом останніх кількох років. Експерти відзначають, що цей напій є естетично привабливим, а ще - корисним для здоров'я. Про це пише USA Today.

"Чай матча став популярним у західному світі завдяки привабливим фотографіям цього яскраво-зеленого напою в соціальних мережах, які з’являються скрізь", — розповідає зареєстрований дієтолог із Вірджинії Керолайн Томасон.

Матча - це різновид зеленого чаю, який готується з тонко подрібненого листя зеленого чаю в порошок. Має злегка землистий смак. Цей напій походить з Китаю, але матча, який споживають сьогодні, значною мірою вплинув на Японію.

Відео дня

Матча містить деяку кількість кофеїну, але багато хто любить його як альтернативу каві, оскільки він містить не так багато цієї речовини. У чашці матча міститься близько 70 мг кофеїну, що дорівнює порції еспресо і трохи менше, ніж чашці кави.

"Чай матча також містить сполуки, які уповільнюють засвоєння кофеїну, тому ми не отримуємо такого сплеску та падіння енергії", - каже Томасон.

Але, зазначає вона, ті, хто надмірно хвилюється або нервує від кофеїну, все одно мають уникати матча.

"Ви можете не любити пити напої з кофеїном, такі як матча, незважаючи на те, що в них менше кофеїну та вони мають інший вплив на рівень енергії, ніж кава", - розповідає експерт.

Дослідження показали, що зелений чай пропонує цілу низку переваг для здоров’я, включаючи протизапальні властивості та можливу допомогу в профілактиці захворювань.

Як різновид зеленого чаю, матча також має багато з цих переваг - зокрема, може покращити здоров’я печінки, мозку та серця.

"Всі типи зеленого чаю також мають високий вміст антиоксидантів і містять сполуку під назвою ECGC, яка, як було показано, покращує метаболізм і може впливати на втрату жиру при постійному прийомі", - додає Томасон.

Останні новини дієтології

Учені назвали продукт, який не можна запивати кавою. За словами експертів, кава може перешкоджати засвоєнню заліза, яким багаті горіхи кеш'ю.

Також УНІАН повідомляв, що дієтолог дав чітку відповідь, чи шкідливі яйця. Тамар Самуельс, дипломована дієтологиня з Culina Health, стверджує, що більшість людей можуть їсти яйця в рамках здорового харчування без підвищення рівня холестерину.

Вас також можуть зацікавити новини: