Через 500 років усі японці матимуть одне й те саме прізвище / фото ua.depositphotos.com

Через 500 років усі громадяни Японії матимуть одне й те саме прізвище, і всьому виною застарілий закон про шлюб. Як пише The Guardian, згідно з даними нового дослідження, якщо Японія не скасує закон, згідно з яким подружні пари повинні мати одне прізвище, до 2531 року кожен японець буде відомий як "Сато-сан".

Згідно з опитуванням, проведеним у березні 2023 року, "Сато" вже очолює список японських прізвищ, становлячи 1,5% від загальної чисельності населення, друге місце посідає "Сузукі".

За розрахунками автора дослідження, професора економіки Університету Тохоку Хіроші Йосіди, частка японців з ім'ям Сато збільшилася в 1,0083 раза з 2022 по 2023 рік. Якщо припустити, що цей показник залишиться постійним і не буде змін у законі про прізвища, то близько половини населення Японії носитиме це ім'я у 2446 році, збільшившись до 100% у 2531 році.

Відео дня

Нація Сато "не тільки буде незручною, а й підірве індивідуальну гідність", сказав він, додавши, що ця тенденція також призведе до втрати сімейної та регіональної спадщини.

Пари в Японії повинні вибрати, яке прізвище вони використовуватимуть під час вступу в шлюб, але в 95% випадків ім'я змінює жінка. Хоча уряд дозволив вказувати дівочі прізвища поряд із прізвищами в шлюбі в паспортах, водійських правах і свідоцтвах про місце проживання, Японія залишається єдиною країною у світі, яка вимагає, щоб подружжя використовувало одне й те саме прізвище.

Раніше УНІАН писав, що в японському місті Кіото місцева влада вирішила заборонити туристам доступ до історичного кварталу Гіон, де проживають представниці рідкісної професії - гейші. Усе через нахабних туристів, які агресивно переслідують цих жінок, щоб зробити фото, або навіть вкрасти прикраси з їхніх зачісок.

Вас також можуть зацікавити новини: