Експерти назвали дешевий розчин, який легко відмиє найбруднішу чашку за 10 хвилин / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com 

Кава та чай - одні з найулюбленіших напоїв багатьох: ними українці люблять зігріватися у холодний сезон, частувати гостей, пригощатися новими рецептами у громадських закладах або на прогулянках.

Саме чай або кава допомагають нам прокинутися зранку через вміст кофеїну, однак за любов до цих напоїв часто доводиться платити "не естетичними" чашками. Кожен знає, що якщо вчасно не помити горня після чаю чи кави, або ж відволіктися та забути про напій, за це прийде розплата у вигляді неприємних коричневих слідів на посуді.

Вони з'являються через дію таніну - окислювача рослинного походження, який міститься у цих напоях. Саме він фарбує середину вашої чашки у неприємний колір. Однак вихід з ситуації є. Британські експерти від My Financial Society назвали дієву суміш дешевих розчинників, які здатні впоратися навіть з доволі застарілими плямами за 10 хвилин, пише Express

Відео дня

Йдеться про поєднання харчової соди та оцету. Така не хитра комбінація здатна впоратися не тільки з коричневими слідами у чашці, але й із засміченою каналізацією, брудними каструлями або іншим посудом, який не вдається відмити. 

"Просто візьміть білий оцет та харчову соду... Це дешево, ефективно та просто", - йдеться у повідомленні. 

Експерти радять змішати оцет з харчовою соду у пропорції 1 до 0,5. Тобто слід використовувати приблизно половину кількості соди у порівнянні з кількістю оцету. Наприклад, на 2 ложки оцету беремо 1 ложку соди. Цю суміш наливаємо у чашку, каструлю тощо та даємо настоятися 10 хвилин. Потім ретельно промиваємо посуд гарячою водою. Результат буде миттєвий, ви одразу побачите, як ваш посуд позбавився неприємних на вигляд слідів, запевняють експерти. 

Також вони радять, щоб уникнути постійної турботи відмивати чашки від чаю та кави, ліпше заварювати ці напої не одразу у посуді, а у каструлі. Також можна частіше полокати горло содою, як при хворобі, щоб зменшити вплив таніну на вашу білосніжну посмішку. 

Зайве горня кави допоможе не набрати вагу - що виявили вчені

Нещодавно група дослідників з'ясувала, що кава не за чутками може вплинути на вагу людини. Якщо випивати додаткову чашку кави в день (без додавання цукру, молока, та інших домішок, які мають калорії), це може допомогти не набрати зайву вагу.

Було виявлено, що група людей, яка пила додаткову порцію кави щодня, за 4 роки спостережень набрала у вазі на 0,12 кг менше, ніж очікували вчені. Детальніше про зв'язок між кавою та зменшенням ваги читай тут

Вас також можуть зацікавити новини: