Коли ми думаємо про ідеальні інгредієнти для додавання в теплу тарілку супу, що зігріває, ми часто думаємо про цибулю, селеру або часник. Це чудові добавки, проте часто люди забувають про імбир. Зазвичай він використовується в рецептах десертів і чаю, але він також є потужним протизапальним засобом, який може поліпшити смак і додати користі вашим супам. Давайте розглянемо, чому додавання імбиру в суп може стати вирішальним фактором для зменшення запалення і підвищення загального самопочуття.
Як пише EatingWell, запалення - це природна реакція організму на травми та інфекції. Воно допомагає зцілювати, захищати та оберігати наші тіла. Гостре запалення, таке як набряк від розтягнення щиколотки або порізу, необхідне для відновлення. Однак хронічне запалення, яке виникає, коли запальна реакція організму постійно активна, може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям, таких як хвороби серця, артрит і навіть деякі види раку.
Як пише видання, харчування відіграє важливу роль в управлінні запаленням. Продукти, які ми їмо, можуть або посилити запалення, або допомогти зменшити його в організмі. Наприклад, дієти з високим вмістом цукру, оброблених харчових продуктів і насичених жирів можуть сприяти хронічному запаленню. При надмірному споживанні ці продукти та інгредієнти можуть збільшити вироблення протизапальних цитокінів, які є сигнальними молекулами, що сприяють запаленню в організмі. Дієти, багаті фруктами, овочами, насінням, горіхами і спеціями, такими як імбир, можуть допомогти боротися із запаленням і поліпшити загальний стан здоров'я.
Імбир: натуральний протизапальний засіб
За даними EatingWell, імбир часто використовується в різних рецептах і чаях і протягом століть використовувався в традиційній медицині через його протизапальні властивості. Ці протизапальні властивості приписуються активним сполукам: гінгеролу, шогаолу і парадолу. Ці сполуки відповідають за характерний пряний смак імбиру і допомагають зменшити запалення на клітинному рівні.
Гінгерол є найбільш біологічно активною сполукою імбиру і насамперед відповідає за його протизапальну дію, пригнічуючи вироблення прозапальних цитокінів і ферментів, які беруть участь у процесі запалення. Це інгібування допомагає зменшити набряк і біль, особливо за таких станів, як остеоартрит і ревматоїдний артрит.
Шогаол і парадол - це сполуки, які утворюються при приготуванні або сушінні гінгеролу. Вони обидва сприяють пом'якшенню запалення, пригнічуючи вироблення оксиду азоту, молекули, що може призвести до хронічного запалення в разі надмірного виробництва.
Як додавати імбир у супи - поради
Видання зазначає, що додавання імбиру в супи - чудовий спосіб поліпшити смак, одночасно допомагаючи зменшити запалення. Свіжий імбир - найпоширеніша форма, яка використовується в супах. Його гострий і злегка пряний смак добре поєднується з різними пікантними інгредієнтами. Ви можете натерти його на тертці або дрібно нарізати свіжий імбир і посипати ним суп на початку процесу приготування, щоб дати змогу цим ароматам кипіти і просочити бульйон.
Імбирний порошок - ще один чудовий варіант, особливо якщо ви хочете отримати більш концентрований смак. Він довго зберігається і може використовуватися в різних рецептах. Під час використання почніть з невеликої кількості і додавайте більше за бажанням. Для тих, хто любить нотку солодощі, зацукрований імбир також можна подрібнити і додати в деякі рецепти супів і салатів, надавши їм унікального смаку.
Імбир також чудово поєднується з коренеплодами, куркою і навіть морепродуктами, що робить його універсальним доповненням до різних супів.
Нагадаємо, раніше УНІАН розповідав, що буде, якщо їсти імбир щодня.