РФ оголосила часткову мобілізацію, багато росіян у паніці

Указ Путіна про часткову мобілізацію в Росії сьогодні не обговорює в Україні хіба що ледачий. Соцмережі буквально заполонили меми і жарти з приводу рішення "бункерного діда".

УНІАН зібрав найсмішніші фотожаби, картинки і просто пости про оголошену Путіним мобілізацію, або "могилізацію", як її охрестили вже в інтернеті.

Отже, маса мемів в інтернеті про те, що нам, українцям, вже і так ніде дівати трупи окупантів, які прийшли з війною проти нашої країни. Тут і жарти про могилізацію, і про звернення до міністра агрополітики:

Відео дня
false
false
false
Букви

Чималий пласт жартів з приводу мобілізації стосується і реакції росіян на отримання повісток. Хтось жартує, що "мобілізація" - це роздача телефонів.

false
false
false
false
false

Частина жартів, звичайно, про сміттєві пакети, які тепер доведеться приготувати українцям. А їх потрібно приготувати чимало - 300 тисяч - стільки ж, скільки і будуть мобілізувати росіян.

false
false

Не змогли українці обійти увагою і гугл-тренди. Так, сьогодні несподівано в топ запитів у Росії злетіло питання "Як зламати руку?" (зрозуміло, щоб відкосити від мобілізації):

false
false

Деякі користувачі мережі жартують на тему запланованих акцій протесту в Росії проти мобілізації. Вони впевнені, що громадяни РФ злякаються поліцейських з кийками:

false

І куди ж без жартів про "Ладу" для рідних ліквідованого в Україні путінського вояки:

false

І наостанок мем, що став класикою "Вообще не хочу уезжать...":

false

Як повідомив Путін у своєму зверненні, в РФ з 21 вересня 2022 року оголошується часткова мобілізація. За його словами, призову на військову службу підлягатимуть тільки ті громадяни, які перебувають у запасі і, перш за все, ті, хто проходив службу в лавах Збройних сил РФ, має певні військово-облікові спеціальності і відповідний досвід.

Міністр оборони РФ Шойгу уточнив, що в ході часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Вас також можуть зацікавити новини: