Прихована камера знімала молодят у ліжку / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, ua.depositphotos.com

Молодята з Китаю, які проводили медовий місяць у Малайзії, розповіли, як їхня романтична поїздка перетворилася на жахіття, коли вони виявили приховану камеру в їхній квартирі, орендованій на Airbnb.

Як пише The Independent, молоде подружжя знайшло приховану камеру, встановлену в стінній розетці і спрямовану просто на ліжко. Пристрій був замаскований між двома портами USB. Після виявлення цієї знахідки молодята спробували зв’язатися з господарем помешкання, але той не відповідав. 

Тоді вони звернулися в поліцію. Але, як стверджують молодята, місцеві поліцейські попросили їх видалити зі своїх соціальних мереж повідомлення про виявлену в номері приховану камеру. Щоправда в поліції це спростовують і кажуть, що почали розслідування і вилучили з місця події "кілька предметів". Також в поліції запевнили, що зараз "працюють над встановленням особи підозрюваного".

Відео дня

Господар квартири спочатку звинуватив молоду пару у наклепі, але зрештою повернув їм гроші, сплачені за оренду. Після інциденту оголошення про оренду цієї квартири було видалено з сайту Airbnb, але воно доступне на інших подібних онлайн-майданчиках.

Скандал набув настільки широкого розголосу в Малайзії, що на нього довелося публічно реагувати міністру туризму країни. "Суворе та відповідне покарання має бути застосоване до будь-якої сторони, визнаної винною, тому що такий ганебний вчинок не тільки порушує закони, але й впливає на імідж туристичної індустрії країни", - написав міністр у своєму Фейсбуці.

Азійський офіс Airbnb також відреагував на скандал. Там зазначили, що дуже серйозно ставляться до подібних порушень. "Ми забороняємо приховані камери та були розчаровані, дізнавшись про цей інцидент. Наша спеціальна команда безпеки також видалила обліковий запис і списки господаря, поки очікується розслідування", – заявили там.

Проблема прихованих камер в орендованому житлі

Як писав УНІАН, останніми роками значно побільшало випадків виявлення прихованих камер в житлі, яке туристи орендують за допомогою популярних онлайн-сервісів, таких як Airbnb.

В розвинених країнах подібні випадки набувають особливого розголосу, а постраждалі туристи не соромляться подавати цивільні позови на власників житла із вимогою про великі грошові компенсації. Приміром, в липні пара з Техасу подала позов на 75 тисяч доларів проти власника житла на Airbnb після того, як в момент інтимної близькості вони виявили в спальні приховану камеру.

Вас також можуть зацікавити новини: