Венн-Вотсон та її команда відкрили нову незамінну жирну кислоту C15:0 / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Науковиця Стефані Венн-Вотсон, яка понад 20 років вивчала довголіття, назвала продукт №1, який вона завжди їсть для здорового старіння, пише CNBC Make It.

Зазначається, що, будучи ветеринарним епідеміологом, Венн-Вотсон була найнята ВМС США для догляду за дельфінами, що старіють, у 2001 році.

За її словами, дельфіни в дикій природі зазвичай живуть близько 20 років, а ось дельфіни ВМС живуть набагато довше - за 40 і 50 років.

Відео дня

Проаналізувавши тисячі зразків, зібраних за період близько 50 років, Венн-Вотсон та її команда змогли визначити, що спільного у найздоровіших дельфінів, які старіють.

"Ми думали, що це будуть омега-3, тому що вони їдять тільки рибу. Але замість цього це була C15:0, насичена жирна кислота, про яку я ніколи не чула", - зазначила науковиця.

У підсумку, як зазначається, Венн-Вотсон та її команда відкрили нову незамінну жирну кислоту C15:0, яка, як і омега-3, може покращувати стан здоров'я ссавців. І додаткові дослідження експертів, які не входять до її команди, підтвердили це твердження.

Це відкриття знаменує собою "першу незамінну жирну кислоту, виявлену більш ніж за дев'яносто років".

Разом зі своїм чоловіком, лікарем ВМС, Венн-Вотсон заснувала Seraphina Therapeutics і розробила добавку C15:0 для людей.

Щоб збільшити споживання поживної речовини довголіття у своєму раціоні, Венн-Вотсон їсть певні продукти з високим вмістом C15:0.

І продукт № 1, яку вона їсть, щоб отримати більше цієї жирної кислоти, - сири.

"Я їстиму сирний перекус майже щодня... Це сири, отримані від тварин, вигодуваних травою; у них один із найвищих рівнів C15:0", - зазначила вона.

Також вказується, що поєднання таких сирів із крекерами допомагає їй отримувати ще одну життєво важливу поживну речовину для свого організму: клітковину.

"Ми також дізналися, що клітковина має велике значення. Отже, класичний сир і крекери з високим вмістом клітковини, тобто не ті, які переповнені обробленими вуглеводами", - додала науковиця.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, у якій їжі омега-3 більше, ніж у волоських горіхах.

Вас також можуть зацікавити новини: