
Мускатний горіх у багатьох асоціюється з осінню, завдяки теплому пряному аромату. Існує багато рецептів з мускатним горіхом, зокрема випічка і напої, проте головне тут не перестаратися, адже цією спецією можна навіть отруїтися. Про це пише USA Today.
Мускатний горіх токсичний у великих дозах, згідно з Американським коледжем лікарів невідкладної допомоги.
Як повідомляється, у 2022 році медики цього коледжу зафіксували сплеск отруєнь мускатним горіхом, коли "мускатний челендж" став вірусним у TikTok, закликаючи молодих людей споживати великі порції цієї спеції.
"Мускатний горіх чудовий у малих дозах, але це, безумовно, одна з тих спецій, якою ви хочете насолоджуватися в помірних кількостях", - попереджає дієтологиня з Вашингтона, округ Колумбія, Керолайн Томасон.
Томасон рекомендує обмежити споживання мускатного горіха і їсти його не більше двох чайних ложок на добу. Більша кількість може призвести до токсичності сполуки під назвою міристицин, яка, за словами медичних експертів, може спричинити шлунково-кишкові проблеми, запаморочення і навіть галюцинації.
Однак не дозволяйте цьому зіпсувати ваші святкові осінні рецепти.
"Додавання мускатного горіха до ваших страв не становить ризику. Додавайте трохи тут і там, і все буде добре", - радить Томасон.
Раніше УНІАН публікував кілька рецептів ароматної випічки для осінніх вечорів. Наприклад, можна приготувати гарбузовий пиріг з ароматними спеціями або яблучний кекс із корицею.