Чому в сирі є дірки / фото ua.depositphotos.com

Розкрито загадкову причину, з якої у деяких сирах є дірки. Багато людей про це навіть не здогадуються. Як пише The Mirror, вся справа у процесі доїння.

"Альпійський сир, що походить з району Емменталя в Швейцарії, іноді має такий вигляд, ніби його наполовину з'їли... Таємницю розкрито.. Саме бульбашки вуглекислого газу, що утворюються у процесі виробництва, створюють дірки в швейцарському сирі", - йдеться у публікації.

Зазначається, що Propionibacterium shermanii - це тип бактерій, який зазвичай зустрічається в сіні, траві і грунті та яким вдається проникнути у сире молоко під час доїння корів.

Відео дня

"Процес пастеризації вбиває бактерії у молоці. Тому, якщо в якості основи для швейцарського сиру використовується пастеризоване молоко, сировари додають непастеризоване, щоб утворилися "очі", - відзначили експерти. - Після того, як "швейцарець" виготовлений, блоки або колеса кладуть у теплі приміщення, це зберігає сир в потрібній консистенції".

Також вказується, що для того, щоб сир можна було віднести до традиційного швейцарського сиру, він повинен бути витриманий не менше 60 днів.

Раніше УНІАН писав, що фахівці назвали найбільш неефективну дієту.

Вас також можуть зацікавити новини: