Така капуста вам сподобається / фото ua.depositphotos.com

Капуста - один із найпопулярніших овочів у кулінарів протягом багатьох поколінь. Вона надає стравам хрусткої текстури - як, наприклад, у салаті коул-слоу, стає м'якою і ніжною в супах, що зігрівають, а під час обсмажування на сковороді розкриває карамелізований смак.

Але є одна страва зі смаженої капусти, яка "відкриє вам очі" на смакові можливості цього овоча. Нею поділився кулінарний експерт Ерін Кларк, пише Mirror. Готується цей шедевр всього за 20 хвилин, що робить його чудовим гарніром - особливо до недільної печені.

Якщо ви думаєте, що не любите капусту, вважаєте її прісною, просто спробуйте цей рецепт. Тим паче, що в ньому є один несподіваний інгредієнт - яблучний оцет, у поєднанні з яким капуста чудово розкривається.

Відео дня

Інгредієнти (на шість порцій)

  • 1 невеликий качан зеленої капусти
  • 1 ст. л. несолоного вершкового масла
  • 1 ½ ч. л. солі
  • ½ ч. л. чорного перцю
  • ½ ст. л. яблучного оцту (плюс трохи за смаком)
  • 1 ст. л. свіжого чебрецю (за бажанням)

Приготування

На середньому вогні розігрійте велику сковорідку, додайте оливкову олію і вершкове масло. Коли масло розтане, викладіть нарізану капусту, посоліть і поперчіть.

Обсмажуйте капусту 10-15 хвилин, періодично помішуючи, поки вона не стане м'якою і не почне підрум'янюватися. Постійно помішувати не потрібно - навпаки, дайте капусті трохи полежати без руху, щоб вона встигла вкритися рум'яною карамелізованою скоринкою - саме вона надає смаку.

Зніміть із вогню і додайте яблучний оцет. Спробуйте і, якщо потрібно, додайте ще солі, перцю або трохи оцту для більшої кислотності. Перед подачею можна посипати свіжим чебрецем.

Інші цікаві рецепти

Раніше УНІАН повідомляв про хачапурі з кисломолочним сиром на пательні за 10 хвилин. Страва дуже проста і навіть "лінива", а тому добре підійде навіть для зайнятих людей.

Крім того, ми розповідали про рецепт ідеального плову, після якого всі тільки й проситимуть про добавку. Ключовим у приготуванні цієї страви є вибір спецій, адже саме вони можуть повністю змінити смак кінцевого продукту.

Вас також можуть зацікавити новини: