Існують промовисті ознаки того, що про вас пліткують за вашою спиною / ua.depositphotos.com

Люди пліткують з багатьох причин. Хтось заздрить вашому успіху, зовнішньому вигляду чи досягненням, а хтось просто знаходить задоволення в тому, щоб поговорити про інших за їхньою спиною.

Але чи можна вирахувати колегу або "друга", який розповідає про вас іншим? Звісно, можна. Портал Hack Spirit розповідає про 11 ознак, які демонструють у своїй поведінці пліткарі

1) Надмірна дружелюбність

Відео дня

Надмірна ввічливість може означати, що людина занадто сильно намагається бути милою з вами в обличчя, а пліткує за вашою спиною.

2) Перебільшені реакції

Ідея полягає в тому, щоб створити видовище, велику метушню або відволікти увагу від справжньої проблеми - пліток. Такі люди сподіваються, що ви зосередитеся на драмі, яку вони створюють, замість того, щоб ставити під сумнів плітки, до яких вони причетні.

3) Непослідовні історії

Пліткарі часто розповідають одну історію вам, а іншу - комусь іншому. Якщо їхні історії не збігаються, це означає, що вони жонглюють різними версіями пліток. Неузгодженість свідчить про те, що вони не відверті з вами і, можливо, пліткують за вашою спиною.

4) Шепіт і тихі розмови

Коли люди розмовляють тихо або таємно, це може означати, що вони створюють маленький клуб без вас. Вони навмисно приховують від вас інформацію, змушуючи вас почуватися осторонь. Хоча, звичайно, якщо люди говорять без вас, це не означає, що вони говорять про вас.

5) Раптова тиша

Якщо всі замовкають, як тільки ви входите, це не просто збіг обставин. Вони щось приховують, швидко змінюючи тему, щоб ви не вловили.

6) Уникання зорового контакту

Коли люди не дивляться вам в очі, це не просто сором'язливість. Дехто відчуває провину за те, що говорив про вас, і не може чесно подивитися вам у вічі.

7) Фальшиві посмішки

Те ж саме можна сказати і про фальшиві посмішки. За ними може ховатися негатив або критика, особливо якщо йдеться про плітки.

8) Неприродна мова тіла

Якщо ви помічаєте метушливість, схрещені руки або відвернення, ви, по суті, стаєте свідком фізичних проявів внутрішнього неспокою.

Ці невербальні сигнали свідчать про те, що все, що було сказано про вас, має значний вплив на емоційний стан співрозмовника.

9) Зміни теми розмови

Якщо люди раптово змінюють тему розмови, коли ви наближаєтесь, вони намагаються вести себе нормально і приховати той факт, що вони щойно обговорювали щось про вас.

10) Виключення

Коли вас постійно викреслюють з планів або груп, це означає, що соціальна динаміка змінюється, і повідомлення звучить так: "Ми тут поговорили, і ти нам зараз не дуже до вподоби". Коли вас ігнорують, це форма пасивно-агресивної поведінки, що виражає несхвалення без прямої конфронтації.

Спробуйте відкрито і чесно поговорити з причетними людьми. Запитайте їх про можливі непорозуміння і поділіться своїми почуттями.

11) Погляди

Погляди теж є формою комунікації, способом для людини висловити свій негатив, не озвучуючи його.

Тож осудливі погляди можуть виражати негативну думку про вас, не кажучи при цьому нічого. Вони змушують вас відчувати себе під пильним поглядом або під мікроскопом, а негативні почуття, що стоять за ними, ймовірно, випливають з пліток або думок, які вони сформували про вас.

Якщо плітки спричиняють вам значні проблеми, залучіть посередника або когось нейтрального, хто може допомогти в цій ситуації. Повідомте людям, що поширення чуток чи пліток є неприйнятним, і що ви очікуєте на шанобливе та відкрите спілкування.

Раніше УНІАН писав про 10 фраз, які вказують на маніпулятора.

Вас також можуть зацікавити новини: