Коли найкращий час для сніданку, обіду та вечері / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Темп сучасного життя не завжди дає змогу контролювати час для вживання їжі на сніданок - іноді доводиться їсти "на ходу". Однак таке ставлення до свого організму може мати негативні наслідки, тож запам'ятайте, о котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти, щоб не лише бути здоровим, а й схуднути.

Чому важливо снідати і коли краще їсти вранці

Не кожна людина знає, що буде, якщо не снідати - багато хто пропускає цей прийом їжі або зранку задовольняється кавою і якимось перекусом. Іноді це стосується і тих, хто за біоритмом "сова" - вони прокидаються занадто пізно, щоб встигати снідати разом з усіма. У такому разі дієтологи кажуть, коли потрібно снідати після пробудження - бажано зробити це протягом години. Такий підхід тримає гормони голоду під контролем і дає змогу довше залишатися ситим і задоволеним.

Проте існує причина, чому потрібно снідати до 10 ранку. Річ у тім, що саме в проміжок з 7 до 10 активність обмінних процесів максимальна, незалежно від того, відчуває людина, що прокинулася, чи ні. Саме рано вранці відбувається викид основних гормонів людини, що стимулює в посиленому режимі обмін речовин у всьому організмі.

Відео дня

О котрій годині потрібно снідати, обідати та вечеряти - найкращий часовий проміжок

Експерти з Good To Know розповіли, о котрій годині краще снідати - одразу після 7 ранку (якщо рівно, то 7:11 ранку). Чи можна снідати о 5 годині ранку, якщо ви прокидаєтеся так рано? Так, але користі для організму не буде - ваш біологічний годинник ще не налаштований на прийняття їжі.

Час, коли потрібно обідати, на думку вчених, це - з 12:30 до 13:00, ідеально, якщо ви почнете вживати їжу о 12:38. Вони вважають, що краще почати обідати раніше, ніж пізніше - так в організму буде більше часу на перетравлення їжі.

Запам'ятайте й те, о котрій годині потрібно вечеряти - оптимальний час для такої трапези теж названо. Коли справа доходить до вечері, згідно з дослідженням, потрібно прагнути до періоду з 18:00 до 18:30, найкращий варіант - 18:14. Що пізніше ви їсте, то гірше це може бути для вашої фігури. Крім того, занадто пізня вечеря навіть здатна спровокувати ризик розвитку цукрового діабету.

Вас також можуть зацікавити новини: