У Черкаській області побудують сонячну електростанцію / фото УНІАН

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть норвезькій Scatec Solar кредит на 19,7 млн євро на будівництво сонячної електростанції потужністю 55,4 МВт у Черкаській області, повідомляється на сайті ЄБРР.

Читайте такожНа Миколаївщині розпочалося будівництво нової сонячної електростанції

Зазначається, що нову сонячну електростанцію буде введено в експлуатацію в 2020 році, і це дозволить скоротити обсяг викидів CO2 більш ніж на 36 тисяч тонн на рік. Це вже третій проект Scatec в Україні після проекту на 47 МВт у Миколаєві і на 30 МВт - у Кам'янці, які також були підтримані ЄБРР.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у вересні минулого року Україна і Норвегія заявили про початок співпраці в сфері відновлюваної енергетики із залученням інвестицій норвезьких компаній у розмірі 300-400 млн євро.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні у 1993 році банк взяв на себе сукупні зобов'язання з надання майже 12,1 млрд євро в рамках близько 400 проектів.

Scatec Solar - норвезька компанія, яка займається будівництвом і експлуатацією СЕС у Чехії, ПАР, Руанді, Гондурасі, Йорданії, Україні.