У Рівному рекомендували обмежити використання пакетів / фото lajulah.com

У Рівному торговим закладам 25 липня влада рекомендувала обмежити використання поліетиленових пакетів. За виконанням рекомендації слідкуватимуть ініціатори прийняття цього нововведення

Читайте також"День без поліетилену": чому варто відмовитися від пластикових пакетів (відео)

Рішення рекомендувати обмежити використання одноразових поліетиленових пакетів ухвалили депутати Рівненської міської ради на сесійному засіданні 25 липня. Про це передає кореспондент УНІАН.

Відео дня

Рішення носить рекомендаційний характер і діятиме до прийняття відповідного закону України.

Ініціаторами прийняття депутатської ухвали виступили місцеві активісти-екологи. Керуючись рішенням сесії, вони обіцяють уже з наступного тижня почергово в торговельних точках міста проводити акції, спрямовані на обмеження використання поліетиленових пакетів та перехід на їхні замінники. Також активісти слідкуватимуть за виконанням вказаної рекомендації міськради.

Як вже повідомляв УНІАН, проблема переробки сміття в Рівному стоїть досить гостро. У червні 2013 року поблизу обласного центру запустили сміттєпереробний завод, однак нині через ряд проблемних питань, які слід вирішувати на державному рівні, він працює не на повну потужність. За останні роки депутати Рівнеради неодноразово зверталися з цього приводу до керівництва України. Поки проблеми залишаються.