Уже восени у Києві розпочнуть будівництво центру захисту тварин / фото УНІАН

У Києві восени планують розпочати будівництво нового багатофункціонального Центру захисту тварин.

Про це під час інспекції майданчика для майбутнього будівництва, де зараз тривають підготовчі роботи, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, інформує прес-служба КМДА.

Читайте такожНа вулицях Києва спіймали самотнього поні (відео)

Відео дня

Він нагадав, що у новому закладі буде ветеринарна клініка з широким спектром послуг, притулок для собак та котів, а також готель для тимчасового утримання тварин на час від’їзду власників.

«Проблема безпритульних тварин здається для багатьох не дуже актуальною. Але кількість безпритульних тварин щороку не зменшується і потребує системного підходу. Як в інтересах безпеки киян, так і заради життя і здоров’я самих тварин», - сказав Пантелеєв.

Він додав, що будівництво відбуватиметься у 4 етапи. Так, перший етап передбачає будівництво ветеринарної клініки з новим устаткуванням, що розрахована на одночасний прийом 55 котів і 108 собак. У складі лікарні буде карантинний блок на 3 поверхи, розрахований на 100 тварин, а також трансформаторна підстанція і котельня.

Друга черга – це будівництво ветеринарного готелю, розрахованого на 38 собак і 22 котів.

Третя черга будівництва – це притулок для котів, розрахований на 120 котів.

Четверта – 547 вольєрів для утримання собак.

Як повідомляв УНІАН, розпорядженням КМДА від 23 квітня 2019 року затверджено проект будівництва центру захисту тварин на вул. Автопарковій у Дарницькому районі.

Центр планують побудувати на території 2,6 га. Вартість проекту становить майже 160 млн грн, з яких, зокрема, будівельні роботи – 115 млн 416 тис. грн, устаткування – 11 млн 021 тис. грн.

Фінансування робіт здійснюватимуть за рахунок бюджетних коштів у складі Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки.