Дитинчат африканських слонів перестануть вивозити в китайські цирки / REUTERS

Понад 180 країн Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES) заборонили експорт слонів з чотирьох африканських країн на інші континенти.

Читайте такожУ британському зоопарку народилося троє даманів (відео)

Відео дня

Як повідомляє DW, За відповідну постанову на конференції CITES в Женеві 27 серпня проголосували 87 делегатів, проти були 29, утрималися 25.

Заборона стосується експорту слонів із Зімбабве, Ботсвани, Намібії і ПАР. Зазначається, що рішення покладе край практиці продажу африканськими країнами слонів в зоопарки та цирки по всьому світу. Одним з головних імпортерів африканських слонів з цих країн є Китай.

Перевезення тварин в інші регіони, які також є для них природним середовищем проживання, усе ще дозволено.

Головним противником заборони на експорт тварин була Зімбабве. За даними німецької організації Pro Wildlife, з 2012 по 2017 роки ця країна продала Китаю не менше 108 дитинчат слонів.

Водночас, ЄС наполіг на включення в остаточне рішення конференції пункту про "надзвичайні обставини". В екстрених випадках і з дозволу комітету CITES експорт слонів, як і раніше можливий.

Зоозахисники вітали рішення конференції. "Слони високоінтелектуальні і соціальні. Вирвані зі стада тварини залишаються травмованими протягом усього життя, у них розвиваються розлади поведінки, почасти вони помирають рано", - заявила представник Pro Wildlife Даніела Фраєр (Daniela Freyer).