Пакети незабаром можуть опинитися під забороною / fruitnews

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель просить депутатів Верховної Ради прискорити прийняття законопроекту про заборону пластикових пакетів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

«Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель звернувся до депутатів Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування з проханням прискорити розгляд законопроекту № 2051-1 «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України», який перебуває з 12 листопада в комітеті на розгляді до другого читання», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що в своєму листі до депутатів Оржель звертає увагу на важливість якнайшвидшого прийняття законопроекту, враховуючи швидкі темпи забруднення пластиком навколишнього середовища та збільшення територій звалищ.

«Обмеження обігу пластикових пакетів є першою стадією ієрархії поводження з відходами, оскільки буде запобігати їх утворення. Тому законопроект пропонує усунення не наслідки, а причини утворення проблеми», - цитує прес-служба Оржеля.

Читайте такожУ Китаї заборонять використання пластикових пакетів у великих магазинах до кінця цього року

Як повідомляв УНІАН, 13 листопада Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про обмеження обігу пластикових пакетів на території України, яким пропонується запровадити механізми стимулювання розвитку виробництва біорозчинних пластикових пакетів, а також ввести відповідальність за порушення вимог у сфері поширення пакетів.