Усіх учасників події встановлено / фото: Facebook Дем'яна Ганула

В Одесі поліція розпочала службове розслідування за фактом вбивства орла, занесеного в Червону книгу, співробітниками правоохоронних органів.

Як повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції в Одеській області, керівництво управління ініціювало службове розслідування за фактом публікації в Інтернеті фотографії озброєних людей, які тримають у руках мертвого орла, занесеного в Червону книгу.

Цю заяву поліцейський главк зробив після того, як сьогодні вночі активісти розмістили в соціальних мережах згаданий фотознімок.

Відео дня

«На цей час усіх учасників події встановлено. Вони дійсно є співробітниками одного з територіальних відділень поліції області», - сказано в повідомленні.

Відзначається, що з поліцейських, зображених на фото, сьогодні було взято пояснення. Встановлено, що знімок зроблено два роки тому на полюванні.

Відомості про подію внесено до журналу Єдиного обліку. За даним фактом призначено службове розслідування, матеріали якого буде спрямовано до Державного бюро розслідувань.

Згадану фотографію в соціальних мережах вночі розмістив лідер громадського руху «Вуличний фронт» Дем'ян Ганул. На ній - троє чоловіків у камуфляжному одязі, які тримають за крила великого орла. У руках чоловіків - рушниці, поруч - мисливські собаки.

Ганул заявив, що ці люди, «під прикриттям» мисливського квитка полюють на червонокнижних особин. У даному разі вони тримають убитого ними ж беркута (золотого орла).

«Встановлено, що справа на фото - представник дозвільної системи поліції Коля Чорний. Зліва на фото - представник поліції Максим Тімотін. Той, що в центрі ймовірно також офіцер поліції. Ця інформація перевіряється», - заявив активіст.

За його даними, фотографію зроблено в селищі Окни.

Як зазначив відомий еколог Іван Русєв, за попередніми даними, на фотознімку - співробітник Окнянського відділення поліції Подільського відділу поліції Максим Тімотін, інспектор з контролю за оборотом зброї у сфері дозвільної системи цього ж поліцейського відділення і керівник одного з РЕМ компанії «Одесаобленерго» Андрій Ляцький.