Останніми днями у столиці спостерігалась сильна задимленість / фото УНІАН

Ситуація із забрудненням повітря у Києві стабілізувалася, а якість повітря покращилася.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожКиївське повітря – знову найбрудніше у світі: нові дані антирейтингу"Через суху весну і велику кількість пожеж ми отримали дуже небезпечну ситуацію, яка змінюється майже щогодини. Переважно через людську недбалість та умисні підпали в багатьох районах Києва й області стаються пожежі", - сказав він.

Відео дня

За словами Кличка, лише минулого місяця у місті рятувальники більш як 400 разів виїжджали на гасіння підпалів сухої трави.

"Звідси ж - і тління торф’яників, і лісові пожежі - такі як в Чорнобильській зоні та в Житомирській області. Крім того, що ми втрачаємо сотні гектарів лісів, всі продукти горіння потрапляють у повітря. Уже майже тиждень Київ - у світовому антирейтингу міст із високою загазованістю повітря. Все це наслідки пожеж. Зараз ситуація трохи стабілізувалася - завдяки зусиллям наших пожежників, зміні напрямку вітру та короткочасним дощам, які пройшли. Якість атмосферного повітря в Київській, Житомирській областях, а також у столиці дещо покращилася", - зазначив Кличко.

Він нагадав, що в МВС створили спеціальну групу з протидії підпалам, а Нацгвардія розпочала антидиверсійну операцію у лісах.

Кличко також подякував українцям, які інформують про підпали та викликають правоохоронців, та зазначив, що завдяки цьому поліції вдалося затримати кількох паліїв.

Як повідомляв УНІАН, упродовж дня 16 квітня у повітрі в Києві був сильний запах продуктів горіння, спостерігалися задимленість та смог.

За інформацією прес-служби КМДА, в результаті пожеж у Житомирській області та Зоні відчуження, а також пилової бурі увечері 16 квітня в повітрі в Києві були зафіксовані значні концентрації шкідливих речовин, що виділяються в результаті горіння.

У ДСНС 17 квітня запевнили, що смог у Києві хімічної та радіологічної загрози не становить.

18 квітня вранці й до обіду у столиці знову спостерігалась сильна задимленість.

19 квітня міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що рівень забруднення повітря у Києві знизився через зміну напрямку вітру.

20 квітня заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко заявив, що якість повітря у Києві, Житомирській та Київській областях значно покращилася, концентрація залишків горіння близька до гранично допустимих концентрацій.

Вранці сьогодні, 21 квітня, згідно з даними сайту QIAir, якість повітря в Києві знову істотно погіршилась.