фото українська Wikipedia

У Житомирській області виявлено загибель риби внаслідок забруднення річки Хомора.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Державної екологічної інспекції у Житомирській області, загибель риби виявили минулого тижня у річці Хомора на території Баранівського району Житомирщини.

«З виїздом на місце факт забруднення річки був підтверджений: вода була не прозора, а з відтінком сірого кольору, мала неприємний запах, а також подекуди на поверхні води спостерігалась мертва риба», - сказано у повідомленні.

Відео дня

За результатами попередніх аналізів фахівці встановили, що річка Хомора періодично забруднюється стоками зі сторони Хмельницької області.

Читайте такожВ Україні витратять 40 мільйонів гривень на зариблення річок

«Враховуючи той факт, що стоки в річку потрапляють від трьох Хмельницьких підприємств, Державною екологічною інспекцією України доручено Державній екологічній інспекції у Житомирській області та Державній екологічній інспекції у Хмельницькій області провести їх позапланові перевірки в період з 24 травня по 2 червня», - йдеться у повідомленні.

Детальніше про забруднення річки Хомори повідомив сьогодні сайт Баранівської райдержадміністрації.

«Робочою групою при райдержадміністрації встановлено, що, починаючи від кордону Хмельницької і Житомирської областей, річка Хомора має світло-сірий (свинцевий) колір, дуже мутна, не прозора, біля берегів, у затонах та на рослинності накопичення темно-сірих вкладень, відчувається їдкий неприємний запах господарсько-фекальних стоків. У районі селища Першотравенськ та села Глибочок живої риби, практично, немає, виявлені окремі екземпляри малька мертвої риби», - йдеться.

Ситуація набула широкого розголосу як у Баранівському районі, так і на Житомирщині загалом.

Читайте такожНа Тернопільщині через хлор у річці масово загинула риба

Збитки, завдані довкіллю внаслідок загибелі риби, наразі встановлюються.

За цим фактом правоохоронцями проводиться перевірка.

Як повідомляв УНІАН, у червні минулого року на Житомирщині вже були випадки забруднення річок Хомора та Случ, однак ситуацію вдалося стабілізувати.